Valitsin Binancen kryptovaluuttojen vaihtopaikaksi


Ennen Bitcoinien ostamista on löydettävä markkinapaikka, jossa Bitcoinit voidaan vaihtaa vaihtoehtovaluutoiksi. Suuri kiinnostuksen kasvu kryptovaluuttoihin on ruuhkauttanut monet sivustot ja se on näkynyt muun muassa uusien käyttäjien rekisteröinnin väliaikaisena estämisenä tai hitaana asiakaspalveluna. Keskusteluja lukiessa monet ovat kyllästyneet näihin vaivoihin, mutta uskon niiden olevan väliaikaisia, kunnes sivustot ovat saaneet ratkaistua kävijämäärien lisääntymisestä aiheutuneet ongelmat.

Päädyin markkinapaikan valinnassa kiinalaiseen Binanceen, joka on uusimpia palveluita kryptovaluuttojen vaihtamiseen. Binancessa houkutteli pienet vaihtokustannukset ja se näytti nauttivan yhteisön luottamusta. Valuuttojen nostamisen kulut eivät olleet kaikissa tapauksissa ajan tasalla, mutta koska ajattelin jättää rahat muhimaan Binanceen, sillä ei ollut suurta merkitystä. Ajattelin myös, että joidenkin kolikoiden suuret nostokulut tullaan varmasti jossain vaiheessa päivittämään kurssia vastaavaksi.

Valitsin melkein Poloniexin


Binancessa uusien käyttäjätilien luominen oli väliaikaisesti estetty, joten siirryin varasuunnitelmaan ja loin käyttäjätilin Poloniexiin. Tämä Yhdysvaltalainen palvelu on yksi suurimmista kryptopörsseistä ja se on toiminut vuodesta 2014 lähtien. Kaupankäyntikulut kirjoitushetkellä ovat alkaen 0,15 ja 0,25 prosenttia, ja sivustolla voidaan käyttää kaksivaiheista tunnistautumista.

Suuren suosion takia uusien käyttätilien perustaminen Binancessa oli väliaikaisesti estetty.

Poloniexin asiakaspalvelu on todella pahasti ruuhkautunut ja monella käyttäjällä on ollut ongelmia sivuston käyttämisessä. Palautteita ja arvosteluja tarkemmin lukiessa monet ongelmat näyttävät liittyvän siihen, että Poloniex on hiljattain muuttanut käyttäjäehtoja ja vanhat vahvistamattomat tilit eivät enää ole ehtojen mukaiset. Kun tähän yhdistää ruuhkautuneen asiakaspalvelun, soppa on valmis.

Ajattelin että jos saan tilini vahvistettua Poloniexissa, vältyn suuremmilta ongelmilta ja voin melko huoletta siirtää Bitcoinini sinne. Poloniexiin pääsee osoitteella: https://www.poloniex.com/

Poloniex toivottaa kävijän tervetulleeksi.

Sivustolle tultaessa kannattaa aina ensimmäiseksi varmistaa, että selaimen osoiterivillä on lukon kuva osoituksena, että sivusto on turvallinen. Yleinen huijaus on esimerkiksi sivun ulkoasun kopioiminen ja valesivuston perustaminen osoitteeseen, jossa yksi kirjain on vaihdettu: PoIoniex näyttää nopeasti katsottuna erehdyttävän samanlaiselta kuin Poloniex.

Tarkista osoitepalkista, että osoite on oikea ja sen vasemmalla puolella on lukon kuva.

Ongelmani Poloniexissa alkoivat käyttäjätilin vahvistamisesta. Päivittäisen nostorajoituksen nostamiseksi 0 dollarista 25000 dollariin käyttäjätili on vahvistettava. Siihen tarvitaan web-kamera sekä passi, henkilökortti tai ajokortti.

Vahvistamattomassa käyttäjätilissä "Verification status" on "Unverified".

Aluksi ajattelin dokumenttien skannauksen ja valokuvan lähettämisen tiedostona riittävän käyttäjätilin vahvistamisessa. Ensimmäinen yritys päätyi web-kameran puuttumisen takia toiminnon lukkiutumiseen. Seuraavaksi ajattelin kännykän kameran ajavan web-kameran virkaa, mutta taas käyttäjätilin vahvistaminen lukkiutui. Muutaman päivän jälkeen huomasin, että Binanceen pääsee taas rekisteröitymään, joten en enää jaksanut yrittää vahvistamista uudelleen.

Binanceen rekisteröityminen


Palasin alkuperäiseen suunnitelmaan eli rekisteröin käyttäjätilin Binanceen. Onneksi käyttäjätilin vahvistaminen Poloniexissa ei onnistunut sillä Binancen kaupankäyntikulut ovat kirjoitushetkellä vain 0,1 prosenttia ja heidän omaa BNB-tokenia käytettäessä 0,05 prosenttia. Sivustolle pääsee osoitteella: https://www.binance.com/

Binancen etusivu.

Tilin luominen Binanceen tapahtuu klikkaamalla etusivulta Create Account. Sivusto kysyy käyttäjän sähköpostiosoitetta ja salasanaa, joilla sivustolle tullaan kirjautumaan. Sähköpostiosoitteeseen lähetetään vahvistuslinkki, jota seuraamalla käyttäjätili aktivoidaan.

Uuden käyttäjän rekisteröinnissä tarvittavat tiedot.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla Binance ehdottaa kaksivaiheisen tunnistautumisen ottamista käyttöön ja se kannattaa tehdä heti. Kaksivaiheinen tunnistautuminen estää tehokkaasti käyttätilin luvattoman käyttämisen.

Tilin suojaamiseksi voidaan käyttää Google Authenticatoria tai tekstiviestivarmennetta.

Vahvistamaton käyttäjätili on ensimmäisellä tasolla, jolloin päivittäinen nostorajoitus on kaksi Bitcoinia. Se voidaan nostaa 100 Bitcoiniin vahvistamalla käyttäjätili. Kolmannelle tasolle ja suurempiin määriin päästään ottamalla yhteyttä käyttäjätukeen ja seuraamalla heidän ohjeitaan.

Tärkeimmät asetukset löytyvät käyttäjäsivulta.

Aion vielä vahvistaa käyttäjätilini, jonka jälkeen ostan Bitcoineja ja siirrän ne Binanceen vaihtoehtovaluuttojen ostamista varten.

Kommentit